Geschichte

 

Het Oktoberfest is een jaarlijks volksfeest in München. Het begint halverwege september en eindigt op de eerste zondag van oktober.

De Oktoberfest-geschiedenis gaat terug tot 12 oktober 1810, toen iedereen uit de gehele stad werd uitgenodigd om de bruiloft van prins Ludwig van Beieren en prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen te vieren. Vervolgens werd het een jaarmarkt. Lokale ondernemers (bierbrouwers) creëerden de eerste massale biertent in 1896, en het Bierfest is geboren. Het gebied waar de beroemde bruiloft 200 jaar geleden werd gehouden is inmiddels omgedoopt tot Theresienwiese ter ere van de bruid. En het is tot op de dag van vandaag de locatie voor het festival.

Bij het Oktoberfest hoort allereerst het heerlijke bier. Maar daarnaast zijn er ook andere Duitse specialiteiten. En die zijn er dan ook in overvloed verkrijgbaar. Het is een overdadig drank- en spijsfeest. Een extra speciaal tintje komt van de traditionele kleding, bekend als Lederhosen voor mannen en vrouwen gekleed in Dirndl.

Unsere sponsoren

Folgen Sie uns auf facebook

Gesichtsbuch